Fem perleugler til ugleaften på Gedser Fuglestation

Gedser Fuglestations ugleaften i weekenden blev en stor succes. De sytten fremmødte gæster fik som lovet kaffe, kage og uglehistorier - samt en helt unik oplevelse med tre ringmærkede perleugler, som de fik lov til at nyde i fuldmånens skær.

I lyset af, at der netop nu er en invasion af perleugle i gang, blev det med kort varsel besluttet at invitere publikum til en aften på Gedser Fuglestation med temaet ”Ugler”.

Fuglestationen fik besøg af 17 gæster, der således gik glip af både ”Matador” og den store indsamling ”Knæk Cancer” i tv, og de håbede alle på, at der blev fanget og ringmærket ugler denne aften. Døgnet inden havde ringmærkerne snuppet en skovhornugle og en perleugle, så optimismen – og heldigvis også vejret – var i top!

På Gedser Fuglestation har man indtil videre fanget 12 perleugler i 2012. Fem af dem gik i nettet natten til d. 28. oktober, da fuglestationen holdt ugleaften for 17 fremmødte (f)ugleinteresserede. Foto: Gedser Fuglestation.

Kl. 21 startede aftenen med nogle uglebilleder og en gang anekdoter fra et langt liv med ringmærkning af disse herlige lydløse natflyvere, og allerede en times tid efter kunne ringmærkerne Craig og Anders præsentere to nyfangede perleugler til stor fryd for gæsterne.

Den ene af uglerne bar en svensk ring, og allerede nu kan det oplyses, at den blev mærket på Falsterbo Fågelstation den 12. oktober 2012; en aften og nat, hvor de fangede cirka 30 perleugler i alt!

Efter en gang kaffe og kage samt lidt flere billeder var der gevinst igen ved 23-tiden med endnu en perleugle. Vi var ude i det klare, kolde fuldmånelys for at kigge efter flere ugler, og enkelte var heldige at se en større fugl, formentlig skovhornugle eller en natugle, men den røg ikke i nettet.  

Vi fortsatte fangsten et par timer efter midnat, og det lykkedes at komme op på hele fem ”perler” denne nat! Dermed er efterårets resultat på uglefronten: 12 perleugler og 3 skovhornugler. Hvad kan det ikke blive til i de kommende uger?  

Tak til alle, der mødte op denne aften!