Birdrace genopstår 20. maj

Den 20. maj genopliver DOF´s Feltudvalg det legendariske 24 timers birdrace. Så spids blyanten og sæt kryds i kalenderen for nu skal der krydses arter.

Toplærke. Foto: Lars Grøn.

Konkurrencen går i alt sin enkelhed ud på at registrere så mange fuglearter som muligt på 24 timer. (00:00-23:59). Reglerne er følgende:

  • Et hold består af mellem 2 og 5 personer.
  • En fugl er krydsbar når et flertal af holdet er enige om bestemmelsen. (Ved 2 personer 2, ved 3 personer 2, ved 4 personer 3, ved 5 personer 3).
  • Fuglen skal registreres i Danmark.
  • Der må ikke anvendes play-back.
  • Arterne skal registreres i Dofbasen (bemærk at der findes et afkrydsningsfelt for ”hemmelig”, hvis man ønsker at sløre en følsom art).

Kongeørn. Foto: Lars Grøn.

Rørdrum. Foto: Lars Grøn.

Man skal skrive sit holdnavn og sin artsliste, samt meget gerne en kort beretning, på FB-gruppen ”Feltud”. Gerne ledsaget af lidt fotos fra den begivenhedsrige dag.

Hvem har den rette strategi? Det bliver spændende at se om det bliver Nordjyderne, Sønderjyderne eller måske Sjællænderne, som slår den imponerende rekord på ikke mindre end 173 arter sat den 15. Maj 2015 af team Morten Bentzon Hansen, Ole Zoltan Göller, Ib Jensen og Jens Søgaard Hansen. Se beretningen fra deres succesfulde birdrace her.

Tilmelding, holdnavn og deltagernavne sendes til: bjergvipstjert@hotmail.com

Med venlig hilsen

Feltornitologisk Udvalg (Feltud)

Sydlig blåhals. Foto: Lars Grøn.