Opsamling på Operation Nytårskur 2020

Tillykke til Jan Kiel, der til fods og på cykel lykkedes med at få ikke mindre end 74 forskellige fuglearter at se i omegnen af Skælskør, og derved suverænt vandt i ”Klimaklassen”.

Lige så stort tillykke til Morten Bentzon Hansen, der endnu engang markerede Sønderjylland, som det mest diverse område at se på fugle i ”vinter Danmark”, med 98 arter. Èn art mindre end han vandt med i rekordåret 2016.

Både Jan og Morten vil modtage et gavekort til Naturbutikken.

Udover sejren kan observatørerne glæde sig over observationer af arterne mellemflagspætte (se Morten Bentzons billeder her) og dværggås. Mens dværggåsen er en genganger fra foregående år, er det øjensynlig første gang mellemflagspætte er blevet registreret i Draved Skov siden det SU-godkendte fund fra 15.maj 2015. En fugl, der i øvrigt også blev fundet under et birdrace.

Dværggåsen indgår i det svensk – hollandske projekt, der forsøger at reintroducere arten. Læs mere her

Undervejs har deltagerne kunne følge placeringen via DOFbasens nytårskonkurrence, forudsat deltagerne har brugt DOFbaseapp’en, til indtastninger.

I alt er der blevet indtastet mere end imponerende 10.500 observationer den 1. januar, af i alt 175 forskellige fuglearter. Mere end 400 observatører har registreret fugle på årets første dag, her af har 38 indtastet mere end 50 forskellige fuglearter. Mest indtastede art er ikke overraskende solsort med mere end 300 indtastninger, mens fx sølvhejre er registreret 68 gange på 41 forskellige lokaliteter.

Sølvhejre. Foto: Henrik Haaning Nielsen

Godt Nytår!

Feltudvalget