Rottejægerens unge er flyttet hjemmefra

Årets unge i stor hornugle-tv er flyttet hjemmefra, og kameraet er slukket. Nu venter der ungen en lærerig tid uden for vores søgelys. Uglerne har igen bekræftet deres evne som rottebekæmper. Se 9 videoer nederst: Fra redeudgravning til stor unge.

Den har slugt hele rotter til den store guldmedalje. Den har sovet, hoppet, lavet flyveøvelser og fået nusset fjer og stor omsorg af mor. Alt sammen for åben skærm til glæde for mange af jer interesserede ugle-fans.

Men nu er det slut.

Den eneste unge fra årets ugle-tv er flyttet hjemmefra, og derfor har vi slukket for kameraet.

Nu venter den en lærerig tid for ungen, som er gået hjemmefra og ikke fløjet, fortæller Klaus Dichmann, som er DOF’s ugleekspert.

De kommende dage og uger skal ungen lære at flyve, så den kan komme i sikkerhed i træerne, fremfor at opholde sig på jorden, hvor faren for at blive opdaget er stor. Ungen vil fortsat blive fodret af de gamle i en god måneds tid endnu, samtidig med at den skal lære jagtteknik af sine forældre. Derefter må den lære at klare sig selv, siger Klaus Dichmann.

Han har sammen med mange andre ugle-fans fulgt ivrigt med i den enestående mulighed for at blive klogere på liv og adfærd hos Danmarks største ugle, som kameraet giver os alle mulighed for.

Klaus Dichmann er glad for endnu engang at få bekræftet, at stor hornuglernes valg af føde er et godt argument for at arten ikke udgør et problem.

Vi har set ugleforældrene hjembringe den ene rotte efter den anden. Stor hornugle er en ekstremt god rottejæger, og dens fødevalg viser, at den ikke gør indhug i vildtbestanden, som nogle antyder, siger Klaus Dichmann.

2 æg blev til 1 unge

Der kom desværre kun én unge, selv om der var to æg i reden.

Uglehunnen rugede ellers på to æg, men blev skræmt fra reden lige efter æglægningen. Hun var væk i 10 timer, og det har ægget nok ikke kunne holde til og er gået tabt, fortæller Klaus Dichmann.

Han ringmærkede ungen 25. maj for Zoologisk Museum, og da var den i god stand og vejede 3063 gram. Den flotte vægt antyder, at det er en hun.

Se 9 spændende videoer fra 2015

Her kan du se eller gense nogle af årets spændende, sjove og interessante videoer - fra udgravning af rede til stor unge.

Er reden i orden? Ugler bygger rede i aftenmørket

Herlig video: Ugle graver rede ud til sine unger i aftenmørket 

Stor hornugle ruger på 2 æg

Ugle giver pralegave til sin mage i aftenmørket

Sjældent syn: Blodig madpakke til uglemor fra omsorgsfuld mage

Stor hornugle-hun tuder i reden

De første kig: Uglehun fodrer sin lille unge

Stor hornugle: Mor nusser om stor unge

GLUP! Ugleunge sluger rotte

 

 

Kommentarer

Ja, fine fine klip fra uglereden. Dejligt at gense dem.

Ja, fine fine klip fra uglereden. Dejligt at gense dem.