Havørne-tv 2016 - oplev Danmarks største rovfugl direkte

HAVØRNE-TV Alt kan tilsyneladende ske, når landets mest kendte havørne-par udlever familie-livet direkte for åben skærm. Følg med herunder, når du vil, i havørnenes yngletid. Du kan også genopleve den mest dramatiske sæson af dem alle i en kort video om sæsonen 2015, hvor havørnens æg forsvandt en mørk morgen.

ØrneTV er slut 8. juli efter en vellykket sæson med to unger. Du kan se videoerne fra 2016 nedenfor eller her.

Havørneparret i Fugleværnsfondens reservat Saksfjed-Hyllekrog er det mest kendte af alle landets omkring 70 ynglepar, fordi DOF har sendt direkte fra deres rede siden 2013.

Følg også med på Havørnene, Facebook-siden med billeder og videoklip, hvor du også kan dele, hvad du ser fra reden. Du kan også som kernemedlem af DOF skrive kommentarer her på siden allernederst. Neden for web-tv-billedet er der video med sammenklip fra den hidtil mest dramatiske og spændende sæson af dem alle, 2015. God fornøjelse.

Webkameraet er en del af DOF's Projekt Fugle Overalt, som Nordea-fonden finansierer ligesom HejreTV og UgleTV

 

VIDEO: Da havørnenes æg forsvandt - den mest dramatiske sæson:

Mulighed for sort skærm 

Det er en teknisk bedrift at  sende fra en ørnerede i Danmarks vildmark. Muligvis kan der i perioder være sort skærm, hvis antallet af soltimer er lavt i starten af sæsonen. Kameraet kører på batterier, som oplades ved hjælp af solceller. Desuden kan internetforbindelsen til reden være ustabil.

Ser du noget spændende?

Skriv en kommentar herunder, hvis du er kernemedlem af DOF, hvis du ser noget særligt spændende på reden. Skriv endelig dato, tidspunkt og en kortfattet beskrivelse af, hvad I har set.

Vi vil meget gerne høre fra jer.

Se mange flere klip fra havørnereden på DOF's YouTubekanal.

Læs mere om DOF's Projekt Ørn.

Se havørne-tv direkte fra en havørnerede i Fugleværnsfondens reservat Saksfjed-Hyllekrog. Første æg blev lagt 28. februar.

Kommentarer

ÆggeSKAL !

ÆggeSKAL !

Der er næppe tvivl om, at det er en æggeskak, der ligger i reden.

Tror det er en halv Æggeskal der ligger synligt i reden

det er en tom æggeskal, der ligger på redekanten.

Har lige set til reden. Hunnen ligger roligt og det regner. Hvad der er under hende ,spændende .

Har lige set æggene, som er blevet vendt, men stadig ingen unge.

UgleTV har været frosset hele dagen.

Selvom der har været optræk til vagtskifte, flytter den rugende fugl sig ikke. Den sidder helt stille med udbredte vinger. Regnen siler sikkert også ned der, og så er det sandsynligvis et uheldigt tidspunkt at komme ud af ægget på.

Begge ørne har lige været på reden, og vi fik et kig til æggene. Hullet er noget større nu.

Det første æg er i disse timer ved at klække.

Den rugende fugl har lige været oppe og vende æggene, og det ser ud til, at der er hul i det ene.

Bliver nødt til at fortælle, at jeg netop har set uglereden tom - MEN MED TO ÆG !
Herligt.

Fru havørn har for et par minutter siden kaldt. Hun vil nok afløses for at få motion eller føde.
Det kan ikke vare mange dage før æggene udklækkes. Flot fugl og pænt pyntet rede. Fint at vi kan følge dem..og tak for det.!

Kære Lena, jeg har meget lidt tid iår til at følge nok med i hvad der sker og kommentarer. Jeg er ked af at du også er blevet udsat for uheldige ( sure ,og ubehagelige kommentarer ) ,som jeg blev det sidste år. Jeg kan godt forstå at du er rystet og ked af det. Jeg blev opmuntret af dig og DOF til at negligere dem, og fortsætte med at skrive om mine oplevelser
mm. Det gjorde jeg og på en eller måde at fandt jeg ud af at en sådan person kan forhindres i at genere een. Det hjælper Facebook med når manfinder ud af at søge hjælp til problemer. Og det hjalp. Tryk som en start på at gå til højre for notifikationer og tryk på en mini sort trekant, så skal du nok beskrive hvad du har brug for : eks: at een person generer . Og jeg fortsatte. Held og lykke og det er godt at læse dine ord. . Kærlig hilsen ,Lise Modeweg.

Jeg er alt for gammel til at modtage henvendelser fra sure løg, som jeg ikke kender. Jeg har aldrig ønsket at gøre dette fantastiske forum til et hidsigt debatforum. Tak for SÅ mange positive tilkendegivelser, men de få sure løg får mig til at stoppe her. Det er jo en total misforståelse af DOFs hensigt med projektet.
Så jeg nyder det fremover på afstand - men er altså fortørnet nok til at erindre om, at jeg var den absolut allerførste, der sidste sæson opdagede, at æggene i reden var væk.
God fornøjelse fremover. Jeg glæder mig!
Kærlig hilsen Lena Pape

Så rokker hun sig på plads. Jeg ser æggene lidt, og så gør hun nok klar til nat

Vi kender hunnen på den dårlige fod, og der er vel ingen grund til ikke at tro, at det så også er den gamle han. Så vidt jeg ved, holder de sammen - hvis begge lever altså.

Der er blevet spurgt, om det er det samme ørnepar, som rugede i reden sidste år, eller måske et par andre - men efter at ha' studeret dem intenst hele sidste sommer kan jeg sige med sikkerhed (skønt kun glad amatør) at det er det samme ørnepar. (Specielt hunnen har jo nogle helt karakteristiske pletter på halen.)

Så havde jeg fornøjelsen at se begge ørne i reden. Han skubber hende til side for at overtage rugearbejdet, og man ser begge æg.

Et underligt blålys over reden, men vel bare noget elektronisk. Til gengæld får vi begge æg at se. Det ser fint ud, og hannen lægger sig til rette og ruger.

Hun har lige nulret æggene og ligger igen og ruger i et vældigt blæsevejr. Reden gynger, men det er jo solidt arbejde.

Gætter på, at første ørneæg klækker 8. april !

uglemor strækker ben og letter. Intet sikker billede af æg

Hvornår kan vi statistisk set forvente klækning??

Æggene er lige blevet vendt, reden rettet til og så er det tid til nattero.

Hunørnen står tilsyneladende op i reden. Hun er yderst vagtsom. Lægger sig omsider på æggene, men stadig meget vagtsom. Måske hun blot længes efter afløsning.

er på reden i gen

reden er forladt igen

Inden for de sidste par minutter kom den ene hjem til æggene igen.

men har æggene overlevet over halvanden time ?

Hvor længe kan æggene klare at ligge frit ?

i mindst 10 min nu - stærene og andre småfugle lusker rundt i reden

Ca. 06,30: Hannen ankommer, og nogle minutter er begge fugle i reden. Han nipper hende for at overtage. Han får lov, og hun smutter. Det er altså store fugle, så det fylder godt i reden, når de sådan er tilstede begge to.

Mon det regner dernede? Hun spreder virkelig vingerne meget.

Så fik man lige lov at se de to fine æg, der skulle vendes lidt, inden hunnen lagde sig til rette.

Hun ligger med spredte vinger og sover. Et dun på en gren vibrerer meget. Helt ude i venstre hjørne ser man, hvad jeg tror er fuldmåneskær.

Hunnen er lige kommet og har på sin sædvanlige kontante facon bedt ham om at "humme sig"
:)

Den rugende fugl ser meget stresset ud - hvad er gået forud? På dette tidspunkt ville den være helt afslappet.

er nede, sort skærm

Kl. 20.30 cirka, ankommer uglefar (?) til reden med en stor rotte. Efter at have siddet et øjeblik, forsvinder han igen. Uglemor sidder i reden med rotten, men beslutter sig så for at spise ude og forsvinder. Hun vender tilbage cirka 20.40 og putter sig godt i reden.

Stæren kom forbi og sad et øjeblik på redekanten. Det generede ikke ørnen. I øvrigt synes jeg, den dybe del af reden, hvor æggene ligger, er langt ude i siden og ikke midt i den store rede. Måske det er kameraets placering, der får det til at se sådan ud.

Hun nusser de to æg, så vi får dem at se, og de ser fine ud.

Så er æggene alene hjemme - mon det er en god ide?

Har lige for første gang i år set uglen ligge på reden. Er ikke lige kommet i gang med den side endnu.

kl. 12,16: Hun kalder voldsomt. Det ser ud, som om hun står op og altså ikke ruger. Hun trænger åbenbart til et vagtskifte.

18.10 er der vagtafløsning. Tilsyneladende kærkommen.

Kl. ca. 16.59 kaldte den rugende fugl (hunnen?) flere gange og fik svar fa magen. Kl. ca. 17.02 landede magen på reden uden bytte. Nogen uro og skrigeri. Det lød som om der var en tredje ørn i nærheden. Efter et par minutter lettede hannen igen under stor ståhej, hunnen stod op i reden, så æggene var helt synlige, og skældte ud. Der var et lille glimt af hannen et par gange, stadig en masse skrigeri.

der er flere ørne der skriger - kan det være ungen fra sidste år der prøver at trænge sig på ?

begge skriger meget og er meget uroligt

Sider