Kort Nyt filtreret på Sjældne fugle

image description Sortér

Opsigtsvækkende genfund af sorthovedet måge

På Sprogø blev der d. 21. marts 2012 fundet et ynglepar af sorthovedet måge. Arten er ikke tidligere set på øen, og det er blot andet ynglefund i Storebæltsområdet. Foruden yngleparret blev der samme dag set en enlig han, som ivrigt forsvarede sit territorium. Qua det tidlige tidspunkt er der dermed grund til optimisme angående chancen for endnu et ynglepar på den lille ø.

Endnu et dansk fund af mellemflagspætte

Mellemflagspætten har længe været i fremgang syd for Danmarks grænser, men alligevel er det 50 år siden, at arten sidst har opholdt sig her i landet. Det troede vi i hvert fald. Inden for den seneste måned er to nye fund dokumenteret.

Video: Høgeuglen i Store Hareskov

En høgeugle fra det nordlige Skandinavien eller Rusland holder til lige ved Hareskoven S-station i disse dage. Her har den formodentlig opholdt sig siden den 3. november 2013. Det har givet mange ornitologer og andre (f)ugleinteresserede en tæt oplevelse med den høgelignende ugle, som du kan se i denne korte video.

Gigantisk gåsegrib svævede ind over København

Tirsdag eftermiddag blev en gåsegrib fotograferet, mens den i svæveflugt befandt sig over Rødovre. Den kæmpestore rovfugl er sandsynligvis trukket over Øresund fra Malmø-området, og den befinder sig formentlig fortsat på Sjælland eller Sydhavsøerne.

Sider