Første æg er nu klækket i havørnereden

Siden den 24. februar har DOF sendt live fra havørnereden på Lolland, og nu er det første æg klækket. De kommende dage bliver meget spændende, for vi håber naturligvis alle på to unger i ørnereden i år. I 2013 klækkede kun det ene æg.

Onsdag den 9. april ved 18-tiden begyndte der at gå hul på det ene af ørnenes to æg. Efter 38 dages venten er der altså endelig en unge i reden, og vi kan forvente en del mere aktivitet i reden i den kommende tid. 

Forhåbentlig vil begge æg klække i år, men vi må vente endnu nogle dage i tålmodighed. Æggene blev lagt med cirka fire dages mellemrum den 3. og 7. marts, så der kan godt gå 4-5 dage, før vi ser den anden unge i reden. Læs mere her.

Vi håber, at I fortsat vil nyde det hele og bære over med eventuelle perioder med sort skærm. Vi vil hele tiden sørge for at opdatere ørnenes facebook-side med billeder og videoklip - følg med her.

  

 

Webkameraet er en del af Projekt Fokuseret Fugleforvaltning, som støttes af Villum Fonden. Ørnereden er placeret i Fugleværnsfondens reservat Saksfjed-Hyllekrog.

Ser du noget spændende?

Send os gerne et tip, eller skriv en kommentar herunder, hvis I ser noget særligt spændende på reden. Gerne med dato, tidspunkt og en kortfattet beskrivelse af, hvad I har set.

Vi vil meget gerne høre fra jer.

Der er blevet rettet lidt på kameraet, så en større del af reden er med, når vi i år kan følge med i livet i havørnereden. Her er et af de første billeder fra 2014 af de to ørne sammen på reden.

Ørnesæsonen 2013

Havørnens succes som dansk ynglefugl fortsatte i 2013. I alt var 54 territorier besat, og 37 af parrene havde succes med årets yngleforsøg. Hele 73 unger kom på vingerne, hvilket bringer det totale antal danske havørneunger siden 1995 op på 410.

For ørneparret i reservatet Saksfjed-Hyllekrog blev 2013 et år med særlig megen opmærksomhed. Omkring 150.000 ørneinteresserede fulgte med, da de to æg blev lagt, da ørnene roligt rugede sig gennem en snestorm, og da den enlige ørneunge endelig klækkede og voksede sig større dag for dag. Til sidst forlod familien reden, men nu er de gamle ørne altså heldigvis tilbage foran kameraet.

Herunder kan du se eller gense klip fra ynglesæsonen 2013.

Havørnen genindvandrede som dansk ynglefugl i 1995 efter at have været fraværende siden 1912. Havørnen forsvandt som følge af efterstræbelse i form af jagt og forgiftning, men er nu igen at finde i det danske landskab.

Læs mere om Projekt Ørn.

Følg havørnene på facebook.

Kommentarer

Så er begge de "store" unger ved at få et solidt morgenmåltid. Sikke de vokser.

Fredag d.18 April - langfredag - kan konstatere at hornfisken er ankommet, her sydpå - 2 stk ses i reden. Kan ikke se om der ligger et par blishøns også!?

Kl 12.30 hørte jeg i radioavisen at det første æg var klækket, måtte straks ind og se om det var tilfældet, men det var det..
Efter et stykke tid vendte hunnen sig og fik givet den lille nye lidt mad, dejligt at se så nu håber vi det andet æg vil lykkes i år..
Kl 13.00 ankom hannen tomhændet til reden, men der er jo også mad endnu..