Nyt fra fugleaktivisterne på Raptor Camp Malta

Netop nu afholder BirdLife Malta den årlige Raptor Camp for at beskytte de mange trækfugle, der passerer øen. Dette efterår har DOF sammen med Natur & Ungdom sendt tre unge naturaktivister til Malta, hvor de skal deltage i overvågningen af krybskytterne.

Sammen med Kim Skelmose Madsen og Ole Friis Larsen fra DOF’s hovedbestyrelse – og andre naturaktivister fra hele Europa – skal de tre unge være med til at beskytte trækfuglene.

De tre unge har vundet foreningernes fælles konkurrence om en uge som naturaktivist på Malta.

Her ses de tre fugleaktivister, som Natur & Ungdom og DOF har sendt på Raptor Camp på Malta - Mark Emil Christensen, Mette Aagesen & Birgitte Apel Jacobsen. Foto: Mette Aagesen.

I mandags hørte vi fra Ole om weekendens uroligheder; denne gang er beretningen sendt til os fra Mette Aagesen, som skriver følgende:

Det er gået meget bedre hernede, end jeg turde forvente.

I dag har jeg været ude på to vagter sammen med to italienske drenge – Matteo og Davide. Vi startede morgenen kl. 5:00 med at køre rundt i områder, hvor der kunne stå jægere klar til at skyde fuglene på morgentrækket. Vi besøgte tre forskellige steder, og der var heldigvis ingen jægere, men en masse smukke rovfugle, som sikkert kunne trække videre til Afrika.

Efter morgenmaden og en snorkeltur i havet blev der afholdt et møde. Det holder vi hver dag kl. 12:30, så vi kan dele oplevelser og få snakket med de andre om, hvad der sker ude i felten. Det er enormt rart at høre, hvad de andre oplever, og det er stort set det eneste tidspunkt, hvor alle er samlet.

Vores eftermiddagsvagt bestod i at holde øje med jægere igen – og kigge i et skovområde efter døde fugle. Til tider tager jægerne slet ikke de skudte fugle med hjem, men gemmer dem under sten eller lignende i skoven.

Her har et hold frivillige fundet en nathejre, som var begravet under tre sten på Malta. Man kan kun gisne om dødsårsagen, men hejren har formodentlig ikke begravet sig selv. Foto: Mette Aagesen.

Vi fandt en død nathejre som vi er ret sikre på var skudt, da den lå under tre sten. Desværre var den gået så meget i forrådnelse, at vi ikke kunne viderebringe den til politiet, da man hverken kunne se hagl eller skudhuller. På den sene vagt var der heller ingen jægere.

I morgen har jeg fået lov at deltage i en speciel vagt, hvor den maltesiske biskop skal ud og se, hvordan vi arbejder – og forhåbentlig se en masse fugle. Det bliver noget helt anderledes, og vildt spændende!

Nu er der spist aftensmad, og min krop skriger af træthed. Men jeg skal lige ud med de andre fra England, Finland, Holland og Malta - de er vildt inspirerende mennesker, så trætheden må udskydes til flyturen hjem.

I kan læse mere om oplevelserne på Malta her: Mark på Raptor Camp 2014.

Kommentarer

I dag var jeg på team med John og Bob fra England – to ældre herrer, som har en masse erfaring.

Morgenvagtens højdepunkt var en flok på 13 hvepsevåger, som cirklede rundt så tæt på, at man kunne studere dem uden en kikkert! For en som ALDRIG har kigget på fugle før - mig - var det en kæmpe oplevelse! Vi endte med at blive hængende, så vi ikke nåede hjem til morgenmad.

Middagsvagten bestod i at registrere fuglenes migration. De to gutter fra England jokede med, at vi i hvert fald skulle nå at se 100 forskellige individer, hvilket jeg ikke rigtig troede på, men vi så 135(!!!). Det var helt vildt!

Efterfølgende havde vi fået lov at deltage i et event, hvor den maltesiske biskop var inviteret ud for at se på fuglene (se billeder her). TV og aviser mødte talstærkt op. Biskoppen har stadig en stor indflydelse hernede, så det var stort for BirdLife og campen, at han kom med ud og kommenterede på den illegale skydning hernede. 

Nu er kl. 20:15, så nu står den på aftensmad og en lang snak med alle de andre hold. Det er ved at gå op for mig, at i morgen er den sidste dag, vi har hernede – lige som en rytme, kendskab til fuglene, det engelske sprog og venskaber er ved at være etableret. En uge er alt for kort tid.