Operation NYTÅRSKUR 1. januar 2020

Endnu engang afholdes det traditionsrige nytårsbirdrace den 1. januar i det nye år. Du har således den perfekte undskyldning for at gå tidligt i seng aftenen før, hvis du da ikke lægger direkte ud med at finde ugler, så snart rådhusklokkerne har slået det nye år i gang.

Som altid handler det om at finde flest mulige forskellige fuglearter indenfor årets første 24 timer. Reglerne er simple: Find flest mulige fuglearter indenfor rigets grænser og registrer dem i DOFbasen.

I år er det et krav, at du indtaster et fund af hver art i DOFbasen, der vil blive opdateret efter klokken 24.00. Der vil således løbende være mulighed for at kunne følge deltagernes indtastninger på DOFbasen. Husk at der kan indtastes direkte i felten via DOFbase-app’en, på iphone og android telefoner.

Ismåge - måske en drømmestart på dit nye fugleår! Foto: Henrik Haaning Nielsen

Udover en frisk start på det nye år lover feltudvalget en præmie til den deltager, der får set flest arter i løbet af dagen. Der vil være en særlig præmie i ”klima-klassen”, for deltagere, der udelukkende transporterer sig til fods, på cykel eller med offentlige transportmidler.

Det er naturligvis tilladt at køre fælles, men præmien tilfalder kun den eller dem, der har set det højeste antal arter. Du skal desuden være DOF-medlem for at kunne vinde præmier. Playback er ikke tilladt. Vinderne vil blive offentliggjort den 2. januar inden kl. 12.00 på Netfugl.

Gå allerede nu i træningslejr og find ud af hvor skovhornuglerne sidder, hvor der er gode chancer for en sangdrossel eller en vandstær, hvornår kutterne kommer til havn med en god portion måger osv.

 Du kan se lidt om de seneste års resultater her.

Rigtig god fornøjelse!

Mvh Feltud

Finder du jagtfalk som en af dine første årsarter ved at deltage i Operation Nytårskur? Foto: Henrik Haaning Nielsen

Kommentarer

Såfremt man deltager i Operation Nytårskur den 1. januar i det nye år (2020) i "Klimaklassen" kan man skrive i DOFbasens "Turnoter", at man udelukkende har transporteret sig til fods, på cykel eller med offentlige transportmidler.