THY TRÆF 2020

Feltud inviterer til THY TRÆF 2020. I dagene 7-9/8 2020 skal de spændende områder i Lemvig og Thisted Kommuner tjekkes grundigt for spændende fugle. Der er gode muligheder for at se og finde sjældne såvel vadefugle, småfugle og havfugle. Læs mere herunder.

Vi holder fast i de gode traditioner og FeltUD har atter engang stor fornøjelse af at kunne invitere til træf i Nordvestjylland. Thy-Træf er afløseren for det tidligere Tange-Træf og vi har valgt at omdøbe træffet, da vi nu også har Vejlerne med i træfområdet.

Området vil som sædvanligt være centreret omkring Agger Tange med base på Agger Tange Feriecenter.
Netop denne periode har igennem tiden vist sig som et godt tidspunkt for sjældne vadere, terner og småfugle og netop dette område har de senere år produceret en række hits, som f.eks. sortbrynet albatros, spidshalet ryle, atlantisk skråpe, balearskråpe, triel, prærieløber, ørkendompap og en lang række andre interessante fund som sort stork og hvidvinget terne.
Tidligere år har træffet givet fine oplevelser, men den store præmie mangler stadig at blive uddelt - måske bliver det sig, der finder årets fugl!
 
OMRÅDET
- Hele Lemvig og Thisted Kommuner
- Den del af Vejlerne der ligger vest for Alvejen og Vustholmevej
 
TIDSPUNKT
Træffet starter officielt fredag d. 7/8 ved solopgang og slutter søndag d. 9/8 kl. 16.00.
 
PROGRAM
Fredag
20.00: Aftenhygge og velkommen til området på Agger Tange Feriecenter.
Lørdag
Vi arbejder på at få arrangeret Whiskysmagning - det vender vi tilbage med.
Søndag
7.00: FeltUD byder på morgenmad i felten med fælles vadertjek på Agger Tange
Mødested: Hovedvej 181 v. km 37,2 (nordlige p-plads på tangen)
De seneste år har træffet passet sammen med kraftig vind fra vest. I tilfælde af havfuglevejr kan der komme ændringer i programmet, hvor vi kan tage til Klitmøller (SV og V-lige vinde) eller Roshage i Hanstholm (NV-lige vinde).
 
OVERNATNING
Man står selv for overnatning i området. Det kan anbefales at booke en lejlighed på Agger Tange Feriecenter, hvor der kan bo op til 5 personer i samme lejlighed - rimelig billigt. Tjek mere på dette link: http://aggertangeferiecenter.dk/ferielejligheder.
 
KOMMUNIKATION
Da vi er spredt over et stort område, benytter vi Zello til at kommunikere og melde fugle ud. Tilmeld dig gruppen "Birding Feltud" for at holde dig opdateret.
 
KONKURRENCE
Der vil være præmie til finderen af den sjældneste fugl på 1.000 kr. til naturbutikken samt en præmie til den bedste ”publikumsfugl” på 500 kr. FELTUD vurderer hvilke fund der vinder samt om den sjældneste fugl kvalificerer sig til udløsning af en præmie.
 
TILMELDING
Tilmeld dig via dette link på Facebook: 
Eller direkte til Henrik Böhmer på dette mobilnummer: 22 30 22 44
 
Fugle skal ses i felten!
Vi ses derude..
Mvh, FELTUD