Video: Genoplev havørnenes ynglesæson

Så er den her. Videoen, der viser dig klip fra ynglesæsonen i den havørnerede, som DOF sendte live fra i foråret og sommeren 2013. På 6.40 minutter kan du opleve eller genopleve ungens udvikling fra æg til flyvefærdig havørn.

Du får blandt andet svar på, om en havørneunge kan kede sig, hvad ørneforældre serverer for deres lille dunbold, og om en havørns vinger kan bruges som paraply.

Videoen viser dig nogle rørende, sjove og fascinerende øjeblikke fra livet i Danmarks mest kendte havørnefamilie i 2013. Du får også viden om havørnenes yngleadfærd fra biolog i Dansk Ornitologisk Forening, Jørn Dyhrberg Larsen.

Som en del af Projekt Fokuseret Fugleforvaltning sendte DOF direkte via nettet fra havørnereden i Fugleværnsfondens reservat Saksfjed-Hyllekrog fra marts til juli, og alle kunne følge med hjemme i stuen. I alt 150.000 seere besøgte havørnereden.

Samtidig kørte et webcam ved en rede af stor hornugle. Uglernes ynglesæson kan genopleves nederst til højre på Pandions forside.

Projekt Fokuseret Fugleforvaltning er finansieret af Villum Fonden.

Her ses havørnene i færd med at afløse hinanden på reden. Det er hunnen, der ruger, og hannen, der netop er ankommet.

 

Kommentarer

Vi nyder jævnligt de fine videoklip fra havørnereden. Fie, som vi stadig vil kalde ungfuglen, er ikke til at stå for,når hun laver flyveøvelser og forsvarer sit bytte. Vi ønsker hende et godt havørneliv,og at hun undgår de farer ,der kan lure.