Vinhejre i Vestjylland...den 21. juni...

Ny art for landet opdaget i det vestjyske. Temmeligt sikkert den samme fugl, som gæstede det sydnorske.

Vestjylland den 21. juni 2016. Fotograf ukendt

Jeg fik idag tilsendt disse billeder fra Ole Amstrup. Ret chokerende faktisk for selvom billederne er af dårlig kvalitet, kunne man godt bestemme fuglen på billedet til Vinhejre, da en rødbrun hals og hoved, i kontrast til blålig/grålig ryg og meget hvide vingedækfjer, godt kan erkendes!

Vestjylland den 21. juni 2016. Fotograf: Ukendt.

Vestjylland den 21. juni 2016. Fotograf: Ukendt.

Der er tale om ikke mindre end en ny art for landet, men desværre skete observationen tilbage til den 21. juni i år. Forklaringen på hvorfor fuglen ikke blev udmeldt fremgår af Oles brev:

"Det drejer sig om en fugl, der rastede ved en gårdejers havesø i nærheden af Værnengene omkring den 21. juni. Jeg modtog disse fotos fra den lokale DOF-formand Lars Holm Hansen. Han var blevet kontaktet af ovennævnte gårdejer, som stolt kunne meddele, at der rastede en tophejre i hans have. Han ønskede imidlertid at holde fundet hemmeligt, hvilket naturligvis blev efterkommet af Lars, så jeg fik kun lov til at modtage fotos. Desuden havde jeg heller ikke tid til at tjekke området. Frustrerende! Men det havde heller ikke hjulpet for det var eneste gang fuglen blev set".

Fundet passer som fod i en hose i forhold til et fund af vinhejre fra Sydnorge den 23. juni. Der er temmeligt sikkert tale om den danske fugl...

Billeder af den norske fugl kan ses her.