Onsdag d. 17. august 2016

Vejr: Det var da lige efter bogen…sensommer stemning og kølig vindstille morgen. Vinden var svag fra Ø (86) 3 m/s om morgen og gik hurtigt mere i SØ og forsatte med at være svag. Omkring middag fik vi et markant vindskifte, da vinden kravlede om i N og NV og den tog herefter lidt til og nåede op på 7 m/s. Om morgen lå der en smuk dyne af jordtåge henover hede landskabet, hvilket nok skyldtes at temperaturen var kravlet helt ned på 10.2 gader… senere lettede tågen og temperaturen steg og nåede op på knap 18 grader. Sigten var lidt præget af dis og jordtågen, men man kunne alligevel skimte havvindmøllerne, så 15 km. Ellers en dag med masser af blå himmel 2-4/8 samt sol.
Vi var alle noget spændt på hvad sådan en giftig vejrudsigt kunne byde på, ville der komme gang i noget vadefugletræk eller skulle det gå hen og blive en rigtig fin rovfugle dag… Det stod hurtigt at det skulle blive Tårnfalkens dag, da de var på vingerne lige fra den tidlige morgenstund og flere smuttede næsten inden solen kiggede frem. På morgenobsen sås 18 trække… Senere på dagen kunne Rene fra Fyrbakken se 50 trække mod syd, de gik alle langt inde over heden og temmelig højt, så de var aldrig blev set hvis Rene ikke lige havde taget de timer oppe på bakken…flot.  Da dagen var omme nåede den samlede total op på 81 fugle, hvilket er i den høje ende for Blåvand. Mellem de mange Tårnfalke blev det også til en enkelt Dværgfalk….
Nå men mens de andre talte stod undertegnedes dag på ringmærkning og slamslugning….ja kedeligt bliver det ikke her på stationen….Efter at have konsulteret det halve af SV Jylland…blev den rette fundet til at fikse vores stoppede køkkenvask…. så med held er problemet løst i morgentidlig. Nå men jeg havde også lidt forventninger til, at der kunne komme lidt småfugle i dag og første runde lod også til at være temmelig lovende…. men desværre tabte de som i går hurtigt pusten….men i sidste ende var det en ganske fin dag alligevel, da jeg snuppede en lille lokal sjældenhed i form af en Mørkbuget Spætmejse.
Ringmærkning: Jernspurv 5. Gulbug 1. Gærdesanger 1. Tornsanger 1. Havesanger 3. Løvsanger 9. Broget Fluesnapper 2. Mørkbuget Spætmejse 1. Bogfinke 1. Gulspurv 1. I alt 25 fugle fordelt på 10 arter.
Spætmejsen blev vel modtaget….Ina fik set en ny race af Spætmejse, mens Rene kunne tilføje endnu en ny Blåvandsart til hans voksende Hukliste
HKn
 

Guid: 
http://blaavandfuglestation.wordpress.com/?p=26145